Endelig skinner solen! Hvor er det dejligt! Selvom man elsker regn, bliver man også træt, når det næsten ikke holder op. Og flere dages regn og fugtighed giver altid konsekvenser for planterne.

Det er rigtigt nok!  Vores tomatplanter lå på jorden, sommerfuglebusken som vi plantede sidste år knækkede. Og lige som sidste år, vores brombær er blevet angrebet af gråskimmel, som følge af regnvejr!  Gråskimmel angriber hurtigt i fugtigt vejr. Ew, ew, ew!

Gråskimmel på brombær

Gråskimmel på brombær

Hvad GRÅSKIMMEL egentlig er, er et godt spørgsmål.

Havenyt.dk skriver:

Gråskimmel er egentlig en rådsvamp, men den trænger ind, hvor der opstår sår (insektstik, vindslid, trafikskade, beskæring osv.). Angrebet sætter ind selv ved meget lave temperaturer, når blot miljøet er fugtigt, og allerede etablerede angreb kan vokse videre selv ved 0 grader. Skimmelangrebet danner først misfarvede skjolder og dernæst en grå, behåret belægning. Til sidst dør de angrebne plantedele, men i mellem tiden kan de selv være blevet til smittekilde for angreb på andre planter. –  Havenyt.dk – Gråskimmel

HaveABC om brombærs sygdomme:

Sygdomme:  Gråskimmel forårsager rådne eller visne frugter og skud. Syg­dommen viser sig som en grå svampe­belægning. For at hindre videre angreb fjernes og brændes de svært angrebne planter, og der sørges for en tilstræk­kelig udtynding, så lys og luft kan trænge ind overalt, hvorefter der sprøj­tes med et thiram-middel. HaveABC.dk – Brombær

Og vi siger: 😉

Så er der nok at lave de kommende dage.  Hvis vi  ikke sørger for at fjerne angrebne brombær, breder skimmelen sig til andre bær.  Det vil være synd, hvis vi ikke får mange brombær på grund skimmelen.  Fordi herhjemme spiser vi frisk brombær  med sukker og flødeskum.


 

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)